Om oss

vilka vi är

Varför gör vi
det vi gör?

Initiativet till “Matchen Mot Cancer” kom till då Johan Dagerhamn som var assisterande tränare för Ackers Damlag drabbades av cancer för andra gången under våren 2014.

Matchen Mot Cancer arrangerar olika välgörenhetsevenemang till förmån för cancerpatienter och anhörigas rehabilitering. Det första evenemanget var en innebandymatch mellan ett kändislag och Ackers dam- samt herrlag. Johan har tidigare arrangerat även en välgörenhetsmatch i fotboll mellan IFK Mariehamns damlag och FCZ.

det absolut viktigaste för oss

Ingen ska
känna sig ensam

Att känna sig ensam, att knappt få uppmärksamhet eller en gnutta omtanke när man är mitt uppe i allt och sitter där med hela huvudet fullt med frågor… Det är inget som någon ska behöva uppleva!

Efter min andra omgång mot cancern insåg jag hur extremt ensam man är i fighten och det är anledningen till att Matchen Mot Cancer startades. Även om man har många anhöriga och vänner vid sin sida är det inte ovanligt att man upplever att man ändå är väldigt ensam. Tyvärr så upplever även många anhöriga en sorts ensamhet. Många saknar möjligheten att bara få prata med någon. Vi som jobbar med Matchen Mot Cancer brinner allihopa för att se till så att både drabbad som anhörig får möjlighet att slippa uppleva den känslan.

Idag är det tyvärr mer vanligt att det är en stor tystnad. Sedan 2014 har vi jobbat för att samla in pengar till förmån för drabbade och anhöriga. Bidrag har även lämnats för forskning inom cancer och med inriktning för framtagning av bättre mediciner.

// Johan Dagerhamn, initiativtagare