Styrelsen

Christopher Friis

Ordförande

Janne Bjurman

Stefan Osmund

Martin Linderot

Elin Dagerhamn

Marie Wahlström

Johan Dagerhamn

Tankar och berättelser ...

1995 drabbades jag av cancer för första gången som 24 åring och nyinflyttad till Göteborg, jag genomgick en operation och cellgifter under 6 månader. En dag när jag fick min behandling så kontaktade min planerare mig och gav mig ett mobilnummer till våran radiotekniker på Securitas i Göteborg, hon sa att Lasse sagt att jag kunde ringa honom dygnet runt om det var något eftersom han visste vad jag gick igenom då han haft cancer själv. Jag hade aldrig pratat med Lasse så jag la lappen i nattduks lådan ifall om…

En vecka senare fick jag en väldigt allvarlig reaktion på cellgifterna och när sköterskorna klockan 01 på natten frågade om de skulle ringa min sambo så sa jag ”ring Lasse och gav dem lappen” . Cirka två timmar senare så kom Lasse in på mitt rum och var kvar till kl 22 kvällen efter! Vi pratade om allt mellan himmel och hav men framför allt var han ett enormt stöd under resten av min behandling.

När jag 19 år senare, 2014, drabbades åter igen av cancer så kom jag underfund med hur ensam alla var på avdelningen och även jag själv. Släktingar ringde mer sällan och så även mina vänner, och vi vart att prata om detta på salen och sedan skrev jag ett Facebook inlägg där jag uttryckte mig ungefär ” Vart är alla ens vänner när man behöver dem mest? Vi som ligger här saknar vänner och släkt men ingen hör av sig! Det minsta ni kan göra är att finnas för oss”

Strax efter ringde en av mina systrar och sa ”..men man vet ju inte vad man ska säga!” Skit i vad du säger visa att du finns så jag inte känner mig ensam. 

Efter behandlingen och operationen så bestämde jag mig för att ge något tillbaka och startade Matchen mot Cancer där vi genom olika event samlar in pengar för att hjälpa patienter och anhöriga. För det är så att anhöriga blir inte tillfrågade om de vill ha stöd! men de behöver det lika mycket som vi patienter.

Att leva med en cancerpatient eller före detta cancerpatient är speciellt. Att veta att döden är närvarande i varje sekund man tittar in i sina barns ögon är och kommer alltid vara jobbigt. Men det är också en styrka och hjälp vid jobbiga beslut och när livet svajar och man tror inte man orkar med sig själv eller sin partner.

Jag vill kunna visa för andra som också lever med cancer att det finns styrkor man kan ta tillvara på och att livet inte är slut förrän dagen har kommit och den är alltid en annan dag.