Vår Vision

En samlingsplats för både rekreation och rehabilitering

Sedan starten 2017 har vi haft en dröm. En dröm som föddes av initiativtagaren Johan Dagerhamn.

Hans vision var att bygga upp en organisation för att finnas som stöd för cancerdrabbade, speciellt för anhöriga som också blir drabbade. Inte drabbade av den elaka sjukdomen och allt som det för med sig. Utan drabbade i det tysta. Att stå bredvid utan att kunna göra något, inte få någon förståelse från omgivningen. För både jobb och familj måste fortsätta sin vanliga gång, även om orken inte finns. Att alla dessa hjältar inte får någon hjälp eller support från sjukvården, var nog det som var bränslet för Johan att starta Matchen Mot Cancer.

Istället för att skriva guldkantade ord om vad vi vill göra och hur, så har vi istället lekt och skrivit ett repotage baserat på den vision vi har idag.

Följ med på en resa in i framtiden och ta del av vår vision.

Skicka ditt stöd till 123 508 7408

Vår Vision

Långt bort - men ändå så nära

Strax utanför storstaden, med bra kommunikation, ligger Matchen Mot Cancers nya lokal. 

Det är en stor byggnad som är öppen för alla, oavsett om du är mitt i fighten eller har gått segrande ur den. MMC välkomnar alla och har ett speciellt öga för alla starka (eller svaga) anhöriga som tyvärr är ganska osynliga inom sjukvård och hjälp. 

När man kliver in i lokalen så välkomnas man av en stillsam miljö och doften av nybakat kaffebröd. Här på i MMC’s cafe finns allt från en stark espresso till varm choklad med grädde. Bland sköna soffgrupper och fåtöljer är det inte svårt att tappa tiden och bara slappa. Lokalen innefattar inte bara ett härligt café, utan det finns massor av annat skoj också!

Padel är väldigt populärt och roligt, så självklart har MMC padelbanor och utrustning att låna för den som vill prova på. Vill man inte spela padel så går man över till gymmet där ett skönt pass för både kondition och styrka. Personalen är alla utbildade sjukgymnaster som man kan både rådfråga eller boka en egen PT lektion. MMC’s största intresse är Golf. Det var genom kärleken till golf som MMC föddes och det är fortfarande den största delen av deras event. Sedan 2017 har MMC hållit en årlig tävling som växt genom åren till att idag vara hela 18 satellit tävlingar och en stor sverige final.

Det via golf som MMC är mest känt helt enkelt, så då är det väl inte så konstigt att det finns möjlighet att spela, prova, träna eller tävla året runt. Här i lokalen finns fem bås med simulator golf. Alla stationer är “top of the line” utrustade. När vi går runt i lokalen ser vi många människor, stora som små, skrattar och samtalar med varandra. Det är en känsla av tillhörighet, kryddat med omtänksamhet som nästan går att ta på. Spelar ingen roll om du svingar med klubbor, smashar med rack, springer på löpbandet eller sitter bekvämt med en cappuccino i handen.

Bakom cafet, lite mer avskilt finns en del för skön relax där man också har möjlighet att få enmanssamtal med utbildade teurapefter eller så anmäler man sig till någon av de gruppkurser som anordnas.

Vår vision är helt enkelt, det självklara valet för rekreation och rehabilitering.

  • En plats där vi är #tillsammans
  • En plats för att #hjälpa varandra
  • En plats där vi visar #omtänksamhet
  • En plats där vi också ser #resultat

Hjälp oss att Hjälpa

Gå med i vår Chartiy Club

Enkelt för dig - Jätteviktigt för oss