Vision

En samlingsplats för både
rekreation och rehabilitering

Organisationen Matchen Mot Cancer har sedan starten 2017 följt en dröm som blev verklighet tack vare initiativtagaren Johan Dagerhamn.

Hans vision var att skapa ett stöd för både cancerdrabbade och deras anhöriga som ofta blir drabbade i det tysta. Johan, som själv varit cancerdrabbad, såg en brist i sjukvårdens support för anhöriga som står bredvid, men som inte får någon förståelse från omgivningen. Trots jobb och familj som måste fortsätta, har de ingen stöttning när orken inte räcker till. Det var detta som drev Johan att starta Matchen Mot Cancer.

Organisationen strävar efter att erbjuda en gemenskap och stöd till alla hjältar som står inför cancer och dess utmaningar. Genom att samla nätverk, lyssna på intressanta föreläsare och erbjuda en plattform för ökad förståelse, vill vi ta en resa tillsammans in i framtiden och sträva efter en värld där ingen står ensam i kampen mot cancer.

Vi bjuder in dig att bli en del av vår vision och göra skillnad tillsammans.

berättelse från anhörig

”Man var tvungen att hantera cancern samtidigt som vi ville leva ett vanligt liv. Och då ingick det här med bröllop som en vanlig del. Och att man tycker, nu är det klart. Nu vill vi börja leva. Men då är det jättejobbigt att se att jag har en man som är påverkad av allt som varit fysiskt och ovissheten om eller när Johan blir sjuk igen. Så tankarna ”hur länge får jag behålla Johan?” ligger väldigt närvarande. Jag vågar inte tänka på vad som skulle hända ifall Johan inte levde längre. Forskningen och rehabiliteringen måste gå framåt så att vi får ett liv tillsammans.”

– Elin, Johans fru

Långt bort,
men ändå så nära

Strax utanför storstaden, med bra kommunikation, ligger Matchen Mot Cancers nya lokal. 

Det är en stor byggnad som är öppen för alla, oavsett om du är mitt i fighten eller har gått segrande ur den. MMC välkomnar alla och har ett speciellt öga för alla starka (eller svaga) anhöriga som tyvärr är ganska osynliga inom sjukvård och hjälp. 

När man kliver in i lokalen så välkomnas man av en stillsam miljö och doften av nybakat kaffebröd. Här på i MMC’s cafe finns allt från en stark espresso till varm choklad med grädde. Bland sköna soffgrupper och fåtöljer är det inte svårt att tappa tiden och bara slappa. Lokalen innefattar inte bara ett härligt café, utan det finns massor av annat skoj också!

Swisha ditt stöd till
123 508 7408

På Matchen Mot Cancer erbjuder vi en mängd olika aktiviteter för att passa alla. Padel är en av de mest populära aktiviteterna, men det finns även ett stort gym med utbildade sjukgymnaster som man kan både rådfråga eller boka en egen PT lektion.

Att vi på Matchen Mot Cancer älskar golf är ingen hemlighet – och för dig som känner detsamma finns det fem bås med simulator golf som ärtop of the line utrustade. Oavsett om man spelar golf, padel, tränar eller bara sitter och njuter av en cappuccino så får man känslan av tillhörighet och omtänksamhet. MMC håller dessutom årligen en tävling som består av 18 satellittävlingar och en stor Sverigefinal.

Bakom cafét, lite mer avskilt finns en del för skön relax där man också har möjlighet att få enmanssamtal med utbildade terapeuter eller så anmäler man sig till någon av de gruppkurser som anordnas.

Vår vision är tydlig; vi vill vara det självklara valet för rekreation och rehabilitering.

  • En plats där vi är #tillsammans
  • En plats för att #hjälpa varandra
  • En plats där vi visar #omtänksamhet
  • En plats där vi också ser #resultat

Hjälp oss att hjälpa,
gå med i vår Business Club

Enkelt för dig – jätteviktigt för oss.

Tveka inte på att
höra av dig!

Vad det än gäller, hör gärna av dig till oss. 

Kvisslingbyvägen 21 A
184 91 Åkersberga
info@matchenmotcancer.se
0761-711 190